Vinyl stickers

Vinyl stickers zijn de meest gebruikte stickers, geschikt voor een vele toepassingen. Vanwege de plastic basis (meestal polymeer) hebben  stickers van vinyl een lange levensduur. Ook zijn deze stickers weerbestendig en zijn dus geschikt voor buiten of binnen.  In matte uitvoering is de sticker te beschrijven met pen of watervaste stift.

Vinyl stickers drukken

Vinyl stickers worden meestal met behulp van zeefdruk gedrukt. Het principe van zeefdruk is vrij eenvoudig, wij maken een zeef van uw ontwerp, de gaatjes van de zeef laten inkt door op het materiaal en er ontstaat een afdruk. Deze afdruk is zeer solide en hecht goed op vinyl en is daarom een zeer geschikte techniek voor vinyl stickers drukken. Uiteraard zijn er ook andere technieken mogelijk voor het bedrukken van vinyl stickers, denk aan offset, diepdruk of digitale druk.

Toepassing vinyl stickers

Vinyl vormt de basis voor veel soorten stickers. Vaak worden ze gebruikt als voor promotiemiddel of voor industriële toepassingen. Je ziet ze terug op ramen, auto’s, muren, apparaten, verpakkingen en op veel meer plekken. Voor al deze toepassing zijn weer verschillende specificaties vereist. Zo worden raamstickers vaak met kleefzijde aan de bedrukte zijde geleverd en meestal op transparant materiaal. Op een auto is de kleefkracht vaak een belangrijke factor, de sticker moet er ook weer afgehaald kunnen worden. Andere vinyl stickers hebben weer bijzonder inkten nodig bijvoorbeeld op een apparaat kan metallic inkt mooi uitkomen. Bedenk dus goed welke sticker u nodig heeft of laat u adviseren door onze specialisten via onze contactpagina.

Bekijk voorbeelden van stickers
Direct vinyl stickers bestellen